Unable to deploy reports on report server

I am learning reporting services and this is my first blog to start with. This is a very basic issue which any beginner can face. So, I thought it’s worth to create a blog on this.

While deploying reports, It failed with the error:

Error    1    The permissions granted to user domainusername are insufficient for performing this operation.        0    0

It was an interesting one because when I checked in the reporting services configuration manager, the service was started with the same domain and username.

Further to some research, I checked the access rights to the reporting services database and tried to give it RSExecRole rights:

image

but when I tried to click ok, it failed with the error:

TITLE: Microsoft SQL Server Management Studio

——————————

Add member failed for DatabaseRole ‘RSExecRole’.  (Microsoft.SqlServer.Smo)

For help, click: _http://go.microsoft.com/fwlink?ProdName=Microsoft+SQL+Server&ProdVer=10.50.1617.0+((KJ_RTM_GDR).110422-1901+)&EvtSrc=Microsoft.SqlServer.Management.Smo.ExceptionTemplates.

FailedOperationExceptionText&EvtID=Add+member+DatabaseRole&LinkId=20476

——————————

ADDITIONAL INFORMATION:

An exception occurred while executing a Transact-SQL statement or batch.

(Microsoft.SqlServer.ConnectionInfo)

——————————

Cannot use the special principal ‘dbo’. (Microsoft SQL Server, Error: 15405)

For help, click: http://go.microsoft.com/fwlink?ProdName=Microsoft+SQL+Server&ProdVer=10.50.1617&EvtSrc=MSSQLServer&EvtID=15405&LinkId=20476

——————————

BUTTONS:

OK

——————————

That was not strange to me because the user domainusername was the owner of the database:

image

To get rid of the error, You could simply try EXEC sp_changedbowner ‘domainusername’

Also, it was sysadmin on the server which simply clarifies that there was no issue of access rights on the database.

Delved into it from the reporting services configuration standpoint. Checked the permission at the root level :

image

And we had all the access. Now moving further:

and didn’t find my account:

image

Added my account in that and gave the permissions. Tried to deploy the report and this time it was successful.

HTH!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s